Tag: mounts

By on March 24, 2014

radiator hose. Shutterstock user 7th Son Studio

We had two updates to a previous Piston Slap this weekend, surprisingly within two hours of each other.  Let’s hear from the OP first:

TTAC Commentator sundvl76 writes:

Sajeev, reporting back:

You may be interested in this, if for no other reason than to add to your diagnostic toolbox; my experience certainly can’t be unique: Several comments below your post also suggested the motor mount(s) as the problem. I more recently discussed this with a professional wrench acquaintance, who also said that the mounts can be expected to go south after ~80K miles; he suggested using a padded floor jack to lift slightly on the engine during a time when I detected the “rough” idle (the oil pan on this vehicle, and maybe all Duratec engines, is waffled cast aluminum). Bingo! The vibration ceased when I did that. (Read More…)

Recent Comments

  • Lou_BC: LOL
  • Lou_BC: A Jeep BEV. No rant? A certain someone would rant if a competitor announced a BEV pickup or cough hack...
  • Crosley: It’s funny there are still people that swear up and down a transmission flush can never hurt a...
  • slavuta: This swamp, I wouldn’t even drain. Just dump on it as much napalm as possible.
  • Peter Gazis: Hey Spanky, The year is 2021, New Escalades are flying out of dealerships at Corvette speed. Honda is...

New Car Research

Get a Free Dealer Quote

Who We Are

  • Adam Tonge
  • Bozi Tatarevic
  • Corey Lewis
  • Mark Baruth
  • Ronnie Schreiber